Pipar, must, purustatud #12, 50g

Pipar, must, purustatud #12, 50g

Tootekood: PPH325805/2
Kaubamärk: Piprapood
Ühik: tk
Laoseis: Tellimisel
Hind:
2,50 €
Kogus: - +
Päritolumaa: Brasiilia.

Piprataim on liaan, mis kasvab Lõuna-Ameerikas, Lõuna- ja Kagu-Aasias, Kariibi mere saartel.

Must, valge ning roheline pipar pärinevad kõik samalt taimelt. Erinevus tuleb sellest, et must pipar on keedetud ja küpsetatud pooltoored seemned, valge pipar on kuivatatud küpsed seemned ning roheline pipar on kuivatatud pooltoored seemned.

Pipral on väga pikk ajalugu, pipar on olnud nii maksevahend kui ka ohvriand, tänapäeval on ta ilmselt kõige levinumaid ning tuntumaid vürtse, mida kasutatakse laialdaselt kõikvõimalikes soojades ja külmades, soolastes ning ka teatud magusates toitudes.

Pipra koostises on enim maganaani, K vitamiini, samuti vaske, rauda.

Pipar on hea antioksüdant ning on antibakteriaalse toimega, rahvameditsiinis tuntud mitmete ravivate toimete poolest, eelkõige : köha, nohu, kõhukinnisuse, aneemia, hambavalu, kõhulahtisuse, südamehaiguste, impotentususe, hingamisteede haiguste puhul.

Kasutamine: Kuna pipar kaotab üsna ruttu maitse ning lõhna, siis oleks hea seda lisada toitudele veidi enne valmimist, kõige parem on värskelt jahvatatud must pipar.
Sarnased tooted
Koostis: vesi, äädikas, sool, sidrun (5%), vürtsid (k.a. Aafrika bird's eye tshilli - peri-peri tshilli), Serrano tshilli, sibul, päevalille õli, stabilisaatorid (ksantaankummi, propüleen-glükooli alginaat), küüslauk, antioksüdant (kaltsiumi dinaatrium EDTA).

Kunstlike säilitusainete, värvainete, aroomide vaba. Ei sisalda MSGd.

Peale avamist kasutada 3 kuu jooksul.

Päritolumaa: Lõuna-Aafrika.
Tootekood: PPEE147922 ,   Laoseis: Tellimisel
5,90 €
Naturaalne suitsutuspreparaat New Orlansist. Valmistatud hikkoripuu, tule ja vee kooslusel. Hikkori laastude põletamisel tekkinud suits liigub läbi külma vee ja vesi neelab endasse unikaalse hikkorisuitsu maitse. Siis filtreeritakse kondenseeritud aroom ja eemaldatakse soovimatud lisaained.

TryMe suitsutuspreparaat on kinnitatud lõhna- ja maitseaine (EÜ 2065/2003), mida võib kasutada toidus ja/või toidu pinnal. Vastavalt EÜ rakendusmäärusele 1321/2013 on TryMe suitsutuspreparaat tuletatud SF-002 (Zesti Smoke Code 10).

Kasutamine:

1) Gillimise/ praadimise juurde kastme valmistamisel. Liha pintseldatakse kastmega üle vahetult enne küpsetamist. 2) Ribiliha keetmisel. Keeta liha madalal kuumusel pehmeks (ca 1 tund). Lasta lihal 10 min jahtuda, lisada grill-kaste, grillida liha kuni krõbeda kooriku tekkimiseni. Kulunorm: 3g / 1kg kohta. Koostis: vesi, suitsutuspreparaat (33%).

TryMe suitsutuspreparaat on lisaainete ja allergeenide vaba. Lahtine pudel säilib toatemperatuulil kuni 1a.
Tootekood: PPRIS073 ,   Laoseis: Tellimisel
6,90 €
Tootekood: PPKAM709829 ,   Laoseis: Tellimisel
4,50 €
Tootekood: PPEE000658 ,   Laoseis: Tellimisel
3,50 €
Tootekood: PPFC1417 ,   Laoseis: Tellimisel
5,90 €